• Rektör Ağırakça’nın ’18 Mart Şehitler Günü’ Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle yayınladığı mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, tarihin altın sayfalarına, iman ve mücadele ruhuyla nakşedilmiş bir zafer olduğunu belirtti.

Rektör Ağırakça mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Mukaddes değerlerimizin muhafazası için, hayatlarını feda etmekte tereddüt etmeyen kahraman şehitlerimizi anma günü olan “ Şehitler Günü”nü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Ümmet olarak birlik beraberliğimizin ve aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünün muhafazası uğruna dünya tarihinin altın varakalarında iman ve fevkalade bir azimle nakşedilmiş bu zafer, ümmetimizin ebediyete kadar her türlü badireyi aşabilecek iradeye haiz olduğunu ispatlayan benzersiz örneği teşkil etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü münasebetiyle 18 Mart Şehitler Günü’nde yazdıkları kahramanlık destanıyla bu toprakları bize vatan kılan, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve büyük bir minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü

Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA