• “Bilim Tarihi ve Felsefesi” Sempozyumu için hazırlıklar devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesinin “Artuklu Akademi Günleri” adıyla ilkini düzenleyeceği“Bilim Tarihi ve Felsefesi” başlıklı bilimsel sempozyumun hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor.

Üniversitemizin  ev sahipliğinde düzenlenecek ve Kasım ayı sonunda yapılması planlanan sempozyuma felsefe, tarih, sosyoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman birçok bilim adamı katkıda bulunacak.

Onursal başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve sempozyum yürütücülüğünün Doç. Dr. Ömer Bozkurt’un yaptığı Bilim Tarihi ve Felsefesi sempozyumunda , ‘Bilginin ve Bilimin İslamileştirilmesi Sorunu’,’Newton Bilimi ve Matematik’, ‘Nusaybin Okulu’, ‘Gramer, Çeviri ve Bilim’ gibi başlıklar  masaya yatırılarak farklı oturumlarda ele alınacak.

27-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı sempozyum ile ilgili olarak felsefe, bilim tarihi, ilahiyat, güzel sanatlar ve modern bilim alanlarında ulusal düzeyde önde gelen 28 akademik şahsiyetin katılacağı bilgisini veren Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sempozyumda bilim tarihi ve felsefesi alanında geçmişe yönelik tespitler yapmakla birlikte, şimdi ve geleceğe yönelik yeni perspektifler ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.

Mardin’in, bilim tarihi açısından önemli coğrafyalardan biri olduğuna dikkat çeken Ağırakça,

“Gerek bilim adamlarına kaynaklık etmesi, gerek önemli filozofların yetişmesi, gerekse de tarihte kırılmalara yol açan kayda değer bilimsel okullara mekân olması bakımından Mardin irdelenmeye ve incelenmeye değerdir.” dedi.

Mardin ve çevresinin bilim tarihi açısından önemine dikkat çekmek ve bilim alanında yeni hareketlenmelere yönelik tekliflerde bulunmanın sempozyumun yerel amacı içerisinde yer

aldığının da altını çizen Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bölgede yaşanan toplumsal ve siyasal değişim  ve dönüşümlerin anlaşılmasına yönelik  entelektüel katkılar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

27- 28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilerek 7 oturumla icra edilecek sempozyumun sonunda genel değerlendirmelerde bulunularak sonuç bildirgesi ilan edileceği öğrenildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü